Youtube inhoud kan niet getoond worden met je huidige cookie-instellingen. Selecteer "Toestemmen & tonen" om de inhoud te zien en de Youtube cookie-instellingen te accepteren. Meer info kun je lezen in onze [Privacyverklaring](/privacyverklaring/. Je kunt je altijd weer afmelden via je [cookie-instellingen] /cookie-instellingen/.

Toestemmen & tonen

Natuur en kids op de belevenisdag van BEING the school

Dit interview is opgenomen op de belevenisdag van BEING the school. Wil je meer weten over de BEING school en hun visie en missie over een nieuw soort onderwijs hier vind je meer informatie. 
Op deze dag mochten Ruud en Sesjèna vanuit Natuur en kids een natuurworkshop geven. Ouders en kinderen konden hierbij al hun zintuigen gebruiken. Het interview geeft goed het belang van meer natuur in het onderwijs weer en zie je meteen het gezicht achter Natuur en kids op beeld :) 

Natuurpedagoog 

Mijn krachtdier is een uil en staat voor enthousiast en optimistisch. Als ik ergens voor ga dan geef ik ook 100% en bruis ik van energie en positiviteit. De uil is veelzijdig, zoals je op mijn site kan zien hou ik van diversiteit in mijn werk en nieuwe prikkels en uitdagingen. Daarom hou ik er van om voor groene projecten te werken en daar mijn veelzijdige talenten in kwijt te kunnen. De uil bezit innerlijke wijsheid, er zit ook zeker een wijze uil in mij die leeft vanuit haar intuïtie en gevoel. In mijn werk met kinderen kan ik daarom ook goed aanvoelen wat een kind nodig heeft. De uil staat voor avontuur, als er iets is waar ik blij van word zijn het nieuwe avonturen beleven. Dit kunnen kleine avonturen zijn zoals een nieuw natuurgebied ontdekken of alleen op reis gaan en me onderdompelen in een nieuwe omgeving en culturen. De uil kan ook goed observeren dat is een hele belangrijke vaardigheid in mijn werk met kinderen. Door veel te kijken en luisteren kom je super veel te weten en weet ik al heel goed wat er tussen de kinderen speelt. Ik zet graag mijn talenten in om de wereld een beetje mooier achter te laten. 


Natuurwijzer 

Kijkend naar mijn leeftijd zou ik nu een wijze uil moeten zijn, maar ik weet ook goed dat ik als uilskuiken ben begonnen. En dat gun ik alle kinderen. Hun tomeloze energie, intrinsieke leergierigheid, natuurlijke ontdekkingsdrift en oprechte verwondering zijn nog steeds mijn motivatie om ze juist die gelegenheid te bieden. Daar kan ik stil van genieten. Veelzijdigheid is ook mijn kracht. Ik ben thuis op veel terreinen, zoals de natuur, maar ook historie en vooral beeldende vorming horen daarbij. Tegenwoordig kan ik meer van afstand kijken naar de activiteiten en ontwikkelingen in de begeleiding van kinderen. Mijn het blijft een uitdaging om met anderen daaraan vorm te geven.