Moestuincoach

Graag deel ik mijn passie voor moestuinieren met de nieuwe generatie, zo belangrijk dat ook zij zelfredzaam zijn skills hebben om hun eigen eten kunnen te verbouwen. Daarnaast draagt tuinieren bij aan een betere fysieke en mentale gezondheid, vermindert stress en bevordert lichaamsbeweging. Niets smaakt beter of is gezonder dan de verse biologische groenten en fruit de je zelf verbouwt. Een groot voordeel van moestuinen is dat ze de biodiversiteit bevorderen doordat ze planten en dieren zoals bijen en vlinders aantrekken. Door te tuinieren kun je de bodemkwaliteit & bodemstructuur verbeteren door compost toe te voegen en te mulchen. Het begint namelijk altijd met zorgen voor vruchtbare aarde met een rijk bodemleven. Ik ga neem de kinderen van jouw locatie graag mee het werkveld in om samen onvergetelijke moestuinavonturen te beleven die ze de rest van hun leven meenemen! 


Voordelen van een schooltuin


1. Leren over planten en voedsel: Door te werken in een schooltuin leren kinderen over plantengroei, bodemgesteldheid, het belang van water, en over het verbouwen en verzorgen van voedsel.


2. Verbinding met de natuur: Een schooltuin biedt kinderen de mogelijkheid om buiten te zijn en te leren over de natuur. Dit zorgt ervoor dat kinderen meer verbinding voelen met de natuur en daardoor ook meer respect voor de natuur hebben.


3. Fysieke activiteit: Het werken in een schooltuin kan een fysieke activiteit zijn. Dit is goed voor de gezondheid van kinderen en het bevordert de ontwikkeling van motorische vaardigheden.


4. Creativiteit en sociale vaardigheden: Het werken in een schooltuin kan het creatieve vermogen van kinderen vergroten, omdat ze verantwoordelijkheid nemen voor de inrichting van de tuin en het ontwerpen van plantervaringen. Ook kunnen kinderen samenwerken aan het verzorgen van de tuin, wat goed is voor de sociale vaardigheden.


5. Milieubewustzijn: Door te leren over hoe planten werken en voedsel groeit, leren kinderen ook over het belang van duurzaamheid en milieubewustzijn. Zo kunnen ze deze kennis toepassen in het dagelijks leven. 

Wat doet een moestuincoach?

Een moestuincoach geeft advies en begeleiding aan scholen, bso's of kinderopvang medewerkers die een moestuin willen beginnen of hun bestaande moestuin willen verbeteren. Ik help je bij het kiezen van de juiste gewassen, de beste locatie & het verbeteren van de bodem. Een moestuincoach kan ook helpen bij het ontwerpen van een tuinplan dat rekening houdt met de beschikbare ruimte, het klimaat en de persoonlijke voorkeuren van de organisatie. Het doel van een moestuincoach is om mensen te helpen een gezonde, productieve en aangename moestuin te creëren en te onderhouden. 

Ook neemt de moestuincoach kinderen mee het werkveld in ! Daar gebeurt het en kunnen kinderen het hele proces van de juiste bodem, zaadjes zaaien, moestuin onderhouden tot oogsten meemaken. Hoe waardevol dat juist deze generatie leert om zijn eigen voedsel te verbouwen en duurzaam om te gaan met de aarde. Alle scholen worden in 2030 verwacht een groen schoolplein te hebben en daar kan de schooltuin niet in ontbreken! 

Wil jij op jouw locatie een moestuin starten en kun je wel wat hulp gebruiken? Of hebben jullie al een moestuin maar wil je deze weer nieuw leven inblazen neem contact op via [email protected] dan plannen we een afspraak in om samen een plan te maken! Ook ben ik inzetbaar op scholen, bso's en kinderopvang een jaar rond en bied moestuinactiviteiten aan en ga samen met de kinderen en hulp ouders aan de slag. 

Ja ik schakel de Moestuincoach in! 

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.