Moestuin project groene kinderopvang

Met mijn groen vingers heb ik ( Sesjèna Joëlle ) midden in het bos een moestuin in de vorm van een mandala aangelegd. Met allemaal taart puntjes waar de groentes, fruit en kruiden in gezaaid kunnen worden. Dit heb ik zoveel mogelijk met recyclebare materialen gedaan. De kinderen mochten helpen bij de opbouw en later ook met het inzaaien, water geven, onkruid wieden, ze hebben het hele proces van A tot Z meegemaakt. Vooral de kruidentuin is favoriet. De moestuin is onderdeel van deze groene kinderopvang en worden leuke activiteiten mee gedaan zoals eten uit de natuur, kruidendrankjes maken, soepjes maken boven het kampvuur en eetbare bloemen worden gebruikt in ijsjes en ter decoratie.

Natuurspeelweide Cothen

Ik ( Sesjèna Joëlle ) heb me 3 jaar ingezet voor de stichting Natuurspeelweide Cothen. Een prachtig initiatief voor een groene speelplek op het terrein van de zorgboerderij de Bossewaard. Dit proces heb ik vanaf het ontwerp, vergunningen aanvragen, sponsoren zoeken en de opbouw meegemaakt. Ik heb meegedacht, meegebouwd en geholpen met de PR en communicatie en aankleding. Samen met een team van enthousiaste mensen een openingsevenement georganiseerd en daarnaast samen met andere vrijwilliger 1 jaar een leuk moestuin project gerund op het terrein van de zorgboerderij. Ruud Waltman heb ik daar leren kennen en heeft meegedacht met het ontwerp en met wilgentakken een prachtige hut en tunnel gemaakt. 

Natuurspeelweide Cothen in de media

Krantenartikel over de
De opbouw van de Natuurspeelweide
Opening van de Natuurspeelweide
Zomerhotspot van CothenNatuurspeelweide Cothen op social media 

Facebook pagina Natuurspeelweide
en Instagram account opgestart. 
In oktober 2021 heb ik hier het stokje van doorgegeven en focus me nu op mijn eigen groene projecten. 

Sesjèna de Verbinder

Ik hou er van om met de groene projecten waar ik aan mee werk mensen met elkaar te verbinden. En een plek te creëren waar mensen zich verbonden voelen.

Kinderboekenweek Giga Groen

Van 5 t/m 16 oktober 2022 is de Kinderboekenweek en het thema is dit jaar GIGA GROEN!
Dit is de uitgelezen kans om kinderen op scholen in contact te brengen met de natuur! Het belooft een GIGA GROENE week te worden met een GROEN programma.
Natuur & Kids biedt alle scholen in Wijk bij Duurstede de kans om hieraan mee te doen! Onze missie is om zoveel mogelijk leerlingen naar buiten te krijgen en daar op avontuur te gaan met onze GIGA GROENE griezeltjes, mollen, drollen, trollen speurtocht. We beginnen in de Heemtuin in Wijk bij Duurstede waar we een boek voorlezen. Van daaruit gaan de kinderen op ontdekking en krijgen GIGA GROENE uitdagingen!  GIGA GROENE griezeltjes, mollen, drollen, trollen speurtocht is voor kinderen van groep 3 t/m 8.In de media 

 

Giga Groene Speurtocht, 
kinderboekenweek in de natuur 

 di 11 okt, 10:00  Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE Het is kinderboekenweek en het thema dit jaar is Giga Groen.
Voor natuurpedagoog Sesjèna en natuurwijzer Ruud Waltman van Natuur en kids de uitgelezen gelegenheid om kinderen van de Wijkse basisscholen in contact te brengen met de natuur. Dat gebeurde op donderdag 6 en vrijdag 7 oktober. Leerlingen van De Wegwijzer en De Horn gingen op ontdekkingsreis.

Door Ali van Vemde